| WWF ukraine
© Wild Wonders of Europe /Staffan Widstrand / WWF

Рідкісні види

За останні майже півстоліття популяції хребетних тварин у світі скоротилися на 60%.

Основна причина цього - діяльність людини. Зростання обсягів споживання і як наслідок інтенсивне використання природних ресурсів, в тому числі й природних оселищ, наслідки зміни клімату, забруднення навколишнього середовища, поширення інвазійних видів і хвороб разом з браконьєрством - ключові загрозами для виживання хребетних тварин. Збереження ведмедя, рисі та осетрових риб та їхніх оселищ є пріоритетним для WWF Україна.

Ведмідь та рись є видами-індикаторами, їхнє збереження сприяє збереженню всієї екосистеми, частиною якої вони є. Колись вони були поширені по всій Україні, однак зараз їхня популяція та ареал суттєво скоротилися.

Осетрові риби — одна з найстаріших груп риб у світі, яка існує на Землі вже 250 мільйонів років. І хоча вони успішно пережили динозаврів, сьогодні знаходяться під загрозою зникнення через попит чорної ікри, браконьєрство і спорудження дамб на шляху до їхніх нерестовищ.