What would you like to search for?

Our News

Природоорієнтовані рішення в лісовому, водному та сільському господарстві для відновлення України та адаптації до зміни клімату. Резюме для політиків

Починаючи з липня 2021 року WWF-Україна фасилітував діалоги про природоорієнтовані рішення та їх вплив на зміну клімату в Україні. 

 

Ця робота велась у межах проєкту INSURE (movIng Nature baSed climate solutions into Ukraine’s Reform agEnda). Довгостроковою метою проєкту є запровадження кліматичних природоорієнтованих рішень в Порядок денний реформ в Україні. 

Діяльність INSURE спрямована на покращення знань та розбудову спроможності органів державної влади та широкої спільноти зацікавлених осіб, включаючи громадські організації, у сфері впровадження природоорієнтованих рішень для адаптації до зміни клімату лісового, водного та сільського господарства.

 

Природоорієнтовані рішення впливають на різномаїття природи та природних особливостей, сприяють відновленню довкілля, слугують основою для сталого розвитку, зокрема, є частиною лісового, водного і сільського господарства.
 

Серед напрацювань проєкту:

  • візія “кліматично-розумного” розвитку України та політичні рекомендації щодо впровадження приодоорієнтованих рішень у порядок денний реформ;
  • перша україномовна Платформа природоорієнтованих рішень - вебсайт, який є джерелом корисної інформації, методології та прикладів рішень для тих, хто створює стратегічні плани та впроваджує природоорієнтовані рішення в життя;
  • молодіжна лідерська програма і відкритий навчальний курс, спрямовані надихнути, залучити й озброїти молодь знаннями, прикладами природоорієнтованих рішень та схемами для подальших природоохоронних дій; 
  • програма малих грантів, організована для поширення знань та об’єднання громадських організацій і органів місцевої влади, і включення природоорієнтованих рішень у стратегічні плани розвитку та плани відновлення місцевих громад.

Детальніше про проєкт та резюме для політиків https://wwf.ua/stay-tuned/news/?8199916/httpswwfuanaturebasesolutions
 

Подія щодо обміну досвідом

 

24 листопада WWF поділиться результатами обговорень із ключовими стейкхолдерами на події “Використання потенціалу природоорієнтованих рішень для сталого післявоєнного відновлення та розвитку екологічного законодавства України”. 

 

Під час зустрічі будуть презентовані аспекти формування та впровадження політики стосовно використання природоорієнтованих рішень та підходів з екосистемної адаптації у відповідних секторах економіки Європейського Союзу, відповідні наукові напрацювання та політичні рекомендації релевантні для України. Також будуть розглянуті відповідні рішення прийняті органами управління багатосторонніх природоохоронних договорів та угод.

 

Передбачається, що зустріч стане частиною процесу визначення перспектив впровадження природоорієнтованих рішень для відновлення після війни та підходів з екосистемної адаптації до зміни клімату України у відповідних політичних документах в контексті євроінтеграційних процесів. Зустріч проводиться WWF-Україна в рамках проєкту INSURE. 

 

Зустріч відбудеться 24 листопада з 14.00 до 18.00 за Київським часом у гібридному форматі та складатиметься з двох паралельних зустрічей в м. Брюссель (Бельгія) та м. Київ зв’язаних за допомогою платформи ZOOM.

Завантажити

Поділіться цим!

Допоможіть нам поширити інформацію