Our News

Як громаді оскаржити дії лісгоспу, якщо він порушує стандарт FSC?

Міжнародна система FSС-сертифікації— єдина діюча в Україні система добровільної сертифікації лісових господарств, яка охоплює близько 44% лісів.

Участь територіальних громад у FSC-сертифікації є одним з наріжних каменів  її якісного функціонування, адже допомагає зробити процедуру прозорішою, врахувати позиції усіх зацікавлених сторін, отримати рівноцінну вигоду від управління лісами та врахувати екологічні й соціальні аспекти в процесі прийняття рішень.

Часто, громади не знають про те, як конструктивно вести діалог та будувати взаємовигідну співпрацю з лісгоспом. Саме тому WWF-Україна розробив покроковий алгоритм дій, який допоможе  громадам вжити заходів, якщо лісове господарство порушує стандарт добробровільної лісової сертифікації, а також розвинути навички користування реальними інструментами участі.

Покроковий алгоритм дій створено в рамках проєкту "Нарощування потенціалу місцевих громад щодо захисту лісів, як крок до стійкого управління лісами".

Як громаді оскаржити дії лісгоспу, якщо він порушує стандарт FSC? Покроковий алгоритм дій

Поділіться цим!

Допоможіть нам поширити інформацію