Вигоди для місцевого населення | WWF ukraine
Відновлення природних процесів водно-болотних угідь надасть відчутні вигоди для місцевого населення:
  • Покращення якості води у Дунайських озерах-ліманах та прилеглих місцевих джерел води;

• Захист від повеней - дамби не є перешкодою для сильних повеней, найкращим захистом від повеней є повна ліквідація дамб та розташування усієї інфраструктури поза зоною затоплення;

• Запобігання забруднення Чорного моря шляхом відновлення фільтраційної ємності дельти. Нанесення, біогени та забруднюючі речовини будуть потрапляти у шельфову зону у меншій концентрації, у результаті чого шельф буде чистішим, натомість біопродуктивність, у тому числі і рибопродуктивність, будуть вищими;

• Нові можливості для розвитку екологічного туризму, тому що природа дельти буде привабливою для туристів;

• Заготівля очерету як екологічно чистого матеріалу для покрівлі та будівництва;

• Розвиток рибальства, тому що повернення до природних процесів значно підвищить масштаби нересту, відтворення місцевих видів риб та видобуток рибних ресурсів;

• Розвиток сільського господарства - умови у Дельті сприяють інтенсивному розвитку виноградарства, городництва та садівництва, надаючи екологічно чисту продукцію. Впровадження в екосистему видів великих травоїдних надасть можливість отримувати додаткову м’ясну продукцію;

• Використання окремих видів тварин та рослин - заготівля меду, лікарських трав та побутової деревини, а також контрольоване заготовлення ондатри та зелених жаб у межах відновлених екосистем буде гарантованим;

• Полювання - воно повинно бути суворо регульованим та проводитися засобами, за яких тварини не асоціювали б появу людини з небезпекою (у інтересах туризму).
Danube Delta, Romania