Година Землі для населених пунктів | WWF ukraine
© WWF Ukraine

Ваш населений пункт планує приєднатися до Години Землі 2020?

Скачати гайдлайн у PDF

ГОДИНА ЗЕМЛІ — це найбільша світова ініціатива на підтримку збереження Планети та сталого використання її ресурсів. Щорічно до ініціативи долучаються понад 100 мільйонів людей і тисячі компаній та організацій по всьому світу.

2020 року Година Землі припадає на  28 березня (20:30 — 21:30). Активності, пов'язані з нею, відбуваються протягом усього тижня, але фізично  вони відзначатимуться по домівках, а також у соціальному цифровому просторі.

Уперше Година Землі була відзначена у 2007 році в Сіднеї, де на годину було відключено освітлення для привернення уваги до проблем довкілля. З того часу вимкнення зайвого світла на одну годину стало символічним жестом приєднання до Години Землі. Але далеко не єдиним.

© Shutterstock / Drop of Light / WWF

Втрата біорізноманіття Планети, від якого залежить добробут людей та економічна стабільність, за останні 50 років є безпрецедентною за всю історію людства. Усвідомлюючи це, бізнес починає серйозно переглядати моделі своєї діяльності, враховуючи критерії впливу на довкілля як пріоритетні.

Згідно звіту Всесвітнього економічного форуму за 2020 рік (The Global Risks Report 2020), вперше за десять років його існування до п’ятірки головних ризиків для світу потрапили екологічні. І 2020 рік може стати вирішальним для їх попередження. Цьогоріч відбуватимуться глобальні події, здатні значно прискорити сталий (дружній до природи) розвиток усіх напрямів людської діяльності: Всесвітній економічний форум, зустріч сторін Конвенції про біорізноманіття, перегляд Цілей сталого розвитку ООН, Кліматична конференція в Ґлазґо.

ЩО МОЖЕ ЗРОБИТИ ВАШ НАСЕЛЕНИЙ ПУНКТ ДО ГОДИНИ ЗЕМЛІ 2020?

Обрати визначні споруди у своєму місті або селищі (або одну) та вимкнути їхнє освітлення на час Години Землі 28 березня — з 20:30 до 21:30. Вкрай важливим є інформування громадян, що саме відбувається та чому ваше місто підтримує Годину Землі разом з усім світом. Долучіть медіа до висвітлення цієї ініціативи.

Розкажіть у соціальних мережах про те, що ваше місто/селище підтримує Годину Землі, та як воно долучається до ініціатив зі сталого розвитку. Використовуйте хештег #годиназемлі2020 та відмічайте нас у соцмережах. Скористайтеся офіційними візуальними елементами Години Землі. Скачати їх можна за цим посиланням.

Закличте громадян, освітні заклади та бізнеси підтримати Годину Землі, завітавши за порадами про те, як це зробити на Офіційну сторінку Години Землі 2020 в Україні.

Повідомте нам про свою підтримку цього дня, заповнивши коротку форму.

Година Землі 2020

Зроби свої звички сталими

Стеж за новинами WWF-Україна: