Залучення зацікавлених сторін до FSC-сертифікації cистеми ведення лісового господарства в Україні: чинні практики та рекомендації | WWF ukraine

Posted on 20 May 2020

Станом на квітень 2020 року, FSС-сертифікація — єдина діюча в Україні система добровільної сертифікації лісогосподарських підприємств, набула значного поширення, охопивши близько 44% лісів (135 чинних сертифікатів лісоуправління (FM/ CoC).

Участь зацікавлених сторін у FSC-сертифікаці  є запорукою її якісного функціонування, адже допомагає зробити процедуру сертифікації прозорішою, врахувати позиції усіх зацікавлених сторін заради отримання рівноцінних вигід від управління лісами та забезпечити стале ведення лісового господарства.

У даному звіті проаналізовані чинні практики залучення зацікавлених сторін до процедури FSC-сертифікації лісового господарства в Україні, а також викладені рекомендації з покращення такого залучення.