Ставлення українців до ведмедя та рисі. Інфографіка | WWF ukraine
Ставлення українців до ведмедя та рисі. Інфографіка

Posted on 18 February 2021

Перше в історії незалежності України масштабне дослідження громадської думки, яке стосується теми великих хижаків та рідкісних видів, ілюструє високий рівень обізнаності та небайдуже ставлення українців до диких тварин.
Дослідження рівня обізнаності та толерантності населення до ведмедя та рисі проводилося у червні 2020 року методом особистих інтерв’ю в усіх регіонах України, окрім АР Крим, м. Севастополя та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Для отримання надійних результатів для Карпат, у цьому регіоні було проведено додатково 274 телефонних інтерв’ю (CATI) одночасно з основним дослідженням. Загалом було опитано 1327 респондентів, з них 465 у Карпатському регіоні.
Вибірка репрезентативна дорослому населенню України і відповідає структурі населення старше 18 років за такими параметрами як стать, вікові категорії, розмір населеного пункту та область, відповідно до даних Державної служби статистики станом на 1 січня 2019 року.
Інфографіка. Ставлення українців до ведмедя та рисі