Our News

Рок-гурт The HARDKISS став Амбасадором WWF Україна

Український рок-гурт The HARDKISS став Амбасадором Всесвітнього фонду природи WWF Україна. Команда гурту офіційно доєдналась до когорти світових зірок: Джареда Лето, Девіда Аттенборо, Леонардо ді Капріо, Арміна ван Бюрена та інших, які у різні роки були, або залишаються голосом WWF. Усі ці відомі люди спрямували свій талант та вплив на збереження безцінного природного багатства нашої планети.

У 2020 році The HARDKISS підтримують програму WWF Україна ВІЛЬНІ РІЧКИ. LET IT FLOW! Вона передбачає дослідження та збереження природного стану цінних заплав річок, демонтаж застарілих гідроспоруд (греблі, дамби) задля відновлення русел і вільної течії, шляхів міграції та місць нересту риб, а також створення детальної мапи існуючих бар’єрів на річках.

Лідер гурту The HARDKISS Юлія Саніна: корінна киянка. І, коли я була маленькою, то майже не помічала проблем з навколишнім середовищем, особливо з природою у місті. Можливо тому, що воду ми брали з-під крану, все дитинство купалися у Дніпрі і прекрасно себе почували. З плином часу, я стала помічати конкретні проблеми, що стосувались особисто мене і моєї сім’ї. Я вже давно не плаваю в Дніпрі через стан ріки. Я побачила, як річка зміліла й забруднилась. Всесвітній фонд природи познайомив мене з ще більш вражаючою інформацію щодо жахливого стану річок та боліт у містах та поблизу них. Це ті речі, про які містяни майже не замислюються. Саме тому ми, як рупор, як люди, що можуть звернути увагу суспільства на певні проблеми, беремося за цю справу заради позитивних змін. Ми будемо вчитися разом з усіма, як зберегти ті природні багатства, що в нас залишились".

Дійсно, Україна входить у трійку найменш забезпечених прісною водою європейських держав. Відповідно до даних інструменту WWF — Water Risk Filter, стан екосистемних послуг прісноводних ресурсів в Україні вже перетнув позначку «високого ризику» і прямує до статусу "дуже високий ризик".

"Програма WWF Україна ВІЛЬНІ РІЧКИ. LET IT FLOW!, яку підтримують The HARDKISS у 2020 році, - одна з ключових для Фонду. За сучасних обставин ми більше не можемо сприймати воду як нескінченний ресурс і плануємо поєднати міжнародну та українську експертизу у проектах відновлення річкових екосистем в Україні", — говорить директорка Всесвітнього фонду природи Україна Олена Тарасова-Красієва.

Програма передбачає дослідження та збереження природного стану цінних заплав річок, створення карти існуючих бар'єрів на річках та демонтаж застарілих гідроспоруд (греблі, дамби), що не виконують своїх функцій, задля відновлення русел і вільної течії річок, шляхів міграції та місць нересту риб

WWF Україна працює над зміною підходів до управління річковими ресурсами задля збереження біорізноманіття, забезпечення водою населення України та підвищення стійкості до кліматичних змін.

Бути Амбасадором WWF — це  розділяти цінності та принципи WWF, підтримувати діяльність Фонду шляхом просвітництва та залучення благодійних коштів на реалізацію природоохоронних проектів. The HARDKISS та WWF Україна планують низку таких заходів протягом року.

"Команда WWF Україна впевнена, що щирість, шалена енергія та глибина смислів творчості гурту The HARDKISS, допоможуть заохотити мільйони людей в Україні змінювати власні звички задля збереження прісної води. Це партнерство буде потужною підтримкою програми WWF з відновлення водних екосистем України, навчивши нас глибоко відчувати цінність води та всього природного світу", — підкреслила Олена Тарасова-Красієва.