Купуйте екологічно | WWF ukraine
© Graph Wyatt / Unsplash
Прості поради від WWF Україна

Купуйте екологічно

Кожна наша покупка впливає не лише на наш добробут, але і на стан довкілля. Якщо вона долає довгий шлях перед тим, як потрапити на прилавки українських магазинів, це означає, що за собою вона залишає власний вуглецевий слід, який шкодить природі. А якщо для її перенесення додому ми ще й використовуємо пластикові пакети - шкода збільшується. Тож, ми підготували для вас кілька порад, як зробити свої походи до магазину та покупки більш дружніми до природи.

© Igor Peftiev / Unsplash

Готуємося до покупок

• Перед походом до магазину готуйте список того, що вам дійсно необхідно, аби не брати зайвих товарів;
  • Беріть багаторазові торбинки;
  • Перед тим, як купляти речі - перевірте, можливо магазини також приймають вживані речі і дають за це бонуси, як H&M;
  • За можливості, намагайтеся уникати зайвих покупок: наприклад, ремонтуйте прилади та меблі замість того, щоб купувати нові.