Шляхи вирішення проблеми | WWF ukraine
WWF Spain staff meeting Environment Minister Cristina Narbona. 23 STOP signs symbolise the 23 million tons of CO2 WWF Spain demands its industry to cut. © WWF Isaac VEGA

Необхідно негайне скорочення викидів для стабілізування концентрацій

Відповідно до Міжурядової групи експертів зі зміни клімату (МГЕЗК) (ІPCC), необхідне негайне щонайменше 60%ве зменшення викидів CO2 тільки для стабілізування концентрацій газів в атмосфері на їхньому теперішньому рівні. Поки що таке негайне зменшення викидів просто неможливо; дані МГЕЗК показують, що необхідно зробити, щоб хоча б загальмувати глобальне потепління.

Без впровадження ефективної політики кліматичного захисту викиди вуглецю будуть продовжувати підвищуватися, наносячи практично непоправний збиток планеті й людству.

El mundo necesita mantener por debajo de 2ºC, el promedio de temperatura mundial, para prevenir el peor impacto del calentamiento global. © Malte Meinshausen

Ми повинні залишатися в межах 2°C
WWF вважає, що підвищення світової температури повинне залишатися в межах 2°C, щоб уникнути небезпечних кліматичних змін. Було показано, що всього лише 2°C можуть привести до ряду руйнівних впливів на коралові рифи, арктичні системи й місцеві громади. Більшого ж підвищення температури Земля просто не витримає.

Що ж у наших силах?
Ми повинні вже зараз почати зменшувати виділення вуглецю й триматися на рівні низьких викидів щоб уникнути перевантаження атмосфери вуглекислим газом. Висловлюючись науковою мовою, це означає залишатися при концентрації набагато нижче 450ppm (мільйонна частка) CO2 в атмосфері. Це вказує на необхідність різко й значно скоротити викиди вуглекислого газу стосовно сучасного рівня.

Nicola Saltman, Policy Advisor Climate Change Campaign