Звільни річку з WWF Україна та the Hardkiss | WWF ukraine

Підтримайте програму WWF Україна
ВІЛЬНІ РІЧКИ. LET IT FLOW! разом з українським рок-гуртом
The HARDKISS!

Програма ВІЛЬНІ РІЧКИ. LET IT FLOW! розрахована на кілька років і передбачає дослідження та збереження природного стану цінних заплав річок, демонтаж застарілих гідроспоруд задля відновлення вільної течії, шляхів міграції та місць нересту риб. Вона включає "пілотні" проекти зі збереження та покращення екосистем річок, які будуть готові для масштабування по всій Україні.

Навіщо відновлювати вільну течію річок

© Max Yakovlev / WWF Ukraine

Більшість річок України були спрямлені. Це поглибило їхні русла та знищило заплави – природні інкубатори життя. Згідно з інструментом WWF Water Risk Filter, стан прісноводних ресурсів в Україні перетнув позначку "високий ризик" і впевнено прямує до статусу "дуже високий ризик".

Єдиний шлях адаптації до глобальних кліматичних неконтрольованих змін - повернути екосистеми до природного стану, щоб вони могли забезпечувати нас якісною питною водою, дарували відпочинок, рибу та неповторну красу закату у водяному дзеркалі.

Масштаб виконання програми ВІЛЬНІ РІЧКИ. LET IT FLOW! цілком залежить від фінансової підтримки, яку ми отримуємо