Зроби подарунок рисі | WWF ukraine
© WWF Ukraine

Зроби подарунок рисі

Зробити внесок

Рись ― найбільша кішка Європи ― мешкає в Україні, і в дикій природі нашої країни їх залишилося всього кілька сотень. Вирубка лісів, активна господарська діяльність, неорганізований туризм і джипінг у Карпатах і Поліссі витісняють рись з її звичного середовища існування. За останні 25 років дослідження виду майже не проводилися. А без наукових даних щодо кількості, географії мешкання та інших показників, повноцінний захист рідкісної рисі неможливий.

Щоб ця благородна кішка продовжувала населяти наші ліси, Всесвітній фонд природи WWF Україна ініціював програму "Врятуємо рись!", ціль якої ― провести ґрунтовний моніторинг виду і захистити його від зникнення. Запрошуємо тебе пройти цей шлях разом! Ти можеш зробити благодійний внесок, який стане різдвяним подарунком для природи і допоможе зберегти життя рисі і лісів, в яких вона мешкає.

До 20 січня з твоєю допомогою ми плануємо зібрати 400 тис. грн.

Ці кошти дозволять

Придбати 30 додаткових "фотопасток"

які ми встановимо на території одного з Національних природних парків у Карпатах або Поліссі. Ці спеціалізовані камери допоможуть виявити і зафіксувати рись, а вже з допомогою штучного інтелекту спеціалісти ідентифікують конкретні особини рисі

Забезпечити групу зоологів і екологів