Копенгаген 2009 - вирішальний момент! | WWF ukraine
Конференція ООН зі зміни клімату буде проходити в м. Копенгаген (Данія) з 7 по 18 грудня 2009 року.

Ця конференція стане найважливішою міжнародною зустріччю лідерів країн миру, де в них буде шанс закласти основи для створення об'єднаного всесвітнього співтовариства, що буде протистояти глобальному потеплінню.

На цій політичній зустрічі лідерам країн необхідно створити новий, сильний, обов'язковий для виконання договір, що замінить Кіотський протокол і допоможе виробити дійові заходи по протистоянню зміні клімату.

We need a new climate deal in Copenhagen, December 2009

Зустріч у Копенгагені повинна дати більше, ніж Кіотський протокол

Світ став тепліше, зміна клімату - помітніше, а викиди парникових газів - на 25% більше, ніж в 1990.

Після десяти років наукових досліджень і 2 звітів Міжурядової групи експертів з питань зміни клімату ми вже з набагато більшою впевненістю (і тривогою) можемо судити про небезпеку бездіяльності.

Більшість країн згодні з тим, що рівень потепління не повинен перевищити 2°C. І принаймні теоретично вони згодні з тим, що потрібно визначити графік кількості викидів на наступні кілька десятків років для того, щоб стабілізувати рівень концентрації парникових газів в атмосфері на досить низькій відмітці.

Годі діяти навмання: Копенгагенський протокол повинен бути заснований на точній науковій оцінці мір, необхідних для запобігання кліматичній катастрофі.

© WWF
Ми повинні утримувати підвищення середньосвітової температури в межах 2 градусів.
Що повинно відбутися
Comparison of CO2 emissions between USA, Western Europe and the global average. © WWF

Сучасні наукові дослідження демонструють, що потрібно обмежити викиди до близько 1400 млрд тонн на рік в СО2 еквіваленті між 2000 і 2050 роком, якщо ми хочемо мати шанс стримати потепління в межах 2ºC.

Для цього буде потрібно до 2050 року скоротити загальносвітові викиди мінімум на 80% від рівня 1990 року.

Загальносвітова кількість викидів повинна припинити зростати у 2015 році й потім почати стрімко ПАДАТИ.

Навіть у таких умовах, практично напевно доведеться продовжувати скорочення викидів і після 2050 для того, щоб довести концентрацію СО2 в атмосфері до прийнятного рівня. Для цього буде потрібно вилучати СО2 з повітря - шляхом висаджування лісів або інших технологічних засобів.

Що відбувалося до цього?
Mass 'Climate Shame' demonstration outside the Klimaforum temporary building, where all NGO's set up a new base after being denied further access to the Bella Centre.

24 Dec 2009

Конференція зі зміни клімату у Копенгагені була за крок до цілковитої невдачі й закінчилася врешті-решт прийняттям декларації, положення якої є ...

Good50x70 Climate Poster

17 Dec 2009

“Окремі нові пропозиції, які почали озвучуватися на переговорах, дають певну надію. Настав час для лідерів держав продемонструвати свої лідерські ...

Vote Earth and add your voice to this global mandate on climate change!

17 Dec 2009

Мешканці Копенгагена, що приймає конференцію ООН зі зміни клімату, вимкнули освітлення на одну годину для святкування Години Землі, яка нагадала про ...

Досягнення даної мети до 2050 року повинно стати обов'язковим для всіх промислово розвинених країн. Інші країни, що викидають значну кількість парникових газів, також повинні прагнути до цієї мети.

Очевидно, що країни, що є головними забруднювачами атмосфери й викидають біля 80% загальносвітової кількості СО2, повинні бути залучені до виконання цього плану якомога швидше . У майбутньому, однак, необхідно прямувати до використання чистих технологій одержання енергії й повної відсутності викидів СО2, а не до поточного "поділу тягаря".

Нам доведеться відкинути звичку забруднювати атмосферу парниковими газами так само, як в 20 столітті розвинені країни позбулися від ядушливого вугільного смогу.

Система мір повинна охопити промислово розвинені країни (США необхідно приєднатися до світового руху проти зміни клімату), і нові індустріальні країни, такі як Малайзия, Південна Корея, Саудівська Аравія й Сінгапур, а також країни з перехідною економікою - Китай, Бразилію, Індонезію, Індію, ПАР і Мексику.

...

"Ми живемо на острові та часто стаємо свідками розлюченності природи, яка втілюється у циклонах, штормах, припливних хвилях. Море змиває наші домівки, землю та худобу. Коли море відступає, нам залишається засолена земля, непридатна для вирощування злаків. Все змінюється дуже швидко. Я вже втратив дві домівки і зараз тремчу за третю. Ми повністю безпорадні через відсутність своєчасної поінформованості. Ми не можемо навіть зібрати свої речі і переміститися у безпечніше місце.
"

Інтаз Сах, узбережжя Індії

Vote Earth and add your voice to this global mandate on climate change!