Кампанія "Клімат змінюється! Час діяти разом!" | WWF ukraine
Climate Tour
WWF
© WWF

Європейський тур WWF з кліматичних змін є міжнародною кампанією, що проходить послідовно в Угорщині, Румунії, Болгарії, Австрії, Сербії й Україні.

Головна мета проекту - зменшити викиди вуглекислого газу в амтосферу й пропагувати ефективне енергоспоживання.

Для досягнення головної мети ми намагаємося
- привернути увагу громадськості до проблеми глобального потепління,
- сприяти впровадженню "дружніх клімату" рішень і технологій у домашньому господарстві,
- привернути увагу до екологічних автомобільних технологій, у тому числі технології гібридних автомобілів, які в побуті допоможуть знизити викиди вуглекислого газу. (наприклад, гібридний автомобіль Toyota Prіus може вдало комбінувати бензин і електричну енергію, що дозволяє заощаджувати паливо й зменшувати викиди вуглекислого газу до 60 %).

© Kateryna Kurakina
Відповівши правильно на питання анкети можна було отримати енергоефективну лампочку.
© Kateryna Kurakina

В Україні кампанія "Клімат змінюється! Час діяти разом!" проходить другий рік поспіль. В 2009 році тур стартує в Ужгороді в середині жовтня і пройде послідовно в ряді міст:

• Ужгород - 18 жовтня (місце проведення - Театральна площа),
  • Львов - 19 жовтня (проспект Свободи, біля Оперного театру),
  • Тернопіль - 20 жовтня (вул. М. Кривоноса 2, площа перед головним корпусом Тернопільського національного педагогічного університету),
  • Рівне - 21 жовтня (площа перед Центральним універмагом),
  • Київ - 22 жовтня (Михайлівська або Контрактова площа),
  • Дніпродзержинськ - 24 жовтня (площа Дзержинського),
  • Одеса - 26 жовтня (Грецька площа).

Кліматичний тур у Києві.
© Kateryna Kurakina
Що ж представляє собою тур?
Climate change tour of WWF in Sofia, Bulgaria
WWF
© WWF

Кампанія складається з мобільної експозиції, до складу якої входять:

- вантажівка, обладнана сонячними панелями й повітряним млином, які дають "зелену" енергію. Це дозволяє власній системі електроживлення вантажівки підтримувати саунд систему й відеопанель, на якій будуть демонструватися фільми й відеоролики на тему зміни клімату.

- надувний кольоровий тент, який дозволяє привернути увагу перехожих до експозиції. Не проходьте повз!

- інформаційні панелі, що дають основну інформацію про глобальне потепління і його наслідки для природи і людства.

- електричні велотренажери, які допоможуть всім бажаючим визначити, на що вистачить виробленої ними енергії: на роботу тостера, мікрохвильової пічі, а може навіть комп'ютера. А на що здатні Ви?

- технології та поради для домівки, які допоможуть Вам внести свій внесок у боротьбу із глобальним потеплінням у Вашому повсякденному житті.

На виставці також буде представлений особливий дитячий куточок, де великий білий ведмідь допоможе дітлахам своїми руками створити магніти у формі ведмедиків і побавиться з ними вертольотом на сонячних батареях.

Тур також супроводжується інтернет кампанією, у якій можуть взяти участь всі бажаючі.

Ми запрошуємо Вас відвідати мобільну експозицію у Вашому місті, або on-lіne стежити за перебігом кампанії, користуватися нашими порадами, брати участь в питальнику по зміні клімату, або грати в захоплюючу гру про електростанції, викиди яких загрожуть довкіллю. Перевіряйте також, скільки викидів вуглекислого газу спричиняєте Ви у повсякденному житті!

Приєднуйтеся до нас! Давайте разом врятуємо нашу планету!

© Kateryna Kurakina
Їхали ведмеді на велосипеді... Кліматичний тур у Дніпропетровську.
© Kateryna Kurakina

У Києві тур супроводжувався Кліматичним парадом, організованим Британською радою.
© Kateryna Kurakina
Climate change tour in Odessa, Ukraine.
Кліматичний тур в Одесі.
© Kateryna Kurakina

Всесвітній фонд природи висловлює подяку всім спонсорам та партнерам, які допомагали в організації кампанії!

WWF climate change - bicycle