Інтерактивний центр сталого розвитку GreenHouse | WWF ukraine

Інтерактивний центр сталого розвитку GreenHouse

Ми працюємо над створенням інтерактивного освітнього Центру сталого розвитку (GreenHouse) в Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришка. На базі Центру діятиме виставкова експозиція «зелених» технологій, проводитимуться освітні заходи та інформаційно-просвітницька робота для школярів, студентів та всіх відвідувачів ботанічного саду щодо практик охорони природи та сталого розвитку.

Центр створюється для того, щоб у цікавій та доступній формі розказати українцям про технології, цінності та звички, що дозволять побудувати майбутнє, в якому економічний розвиток відбуватиметься на благо суспільства та зі збереженням навколишнього середовища. Це і є сталий розвиток.

Центр буде відкритий для всіх відвідувачів ботанічного саду і міститиме експонати, що зацікавлять не тільки школярів та студентів, але й молоді родини та пересічних українців, природоохоронні установи, екологічні та інші спільноти та організації.

Приміщення Центру буде побудоване та обладнане за принципами «Зеленого офісу» з використанням товарів та послуг, що дозволяють зменшити вплив на довкілля у порівнянні з традиційними технологіями будівництва. Запрошуємо бізнес-компанії познайомитися з принципами «Зеленого офісу» та перейняти корисний досвід.

В Центрі сталого розвитку можна буде дізнатись про:
  • природні процеси, що забезпечують здатність екосистем підтримувати життя людства;
  • вплив змін клімату на Україну;
  • використання відновних джерел енергії в побуті й промисловості;
  • енергоефективність, що зменшує негативний вплив на довкілля та допомагає заощаджувати кошти;
  • практики сталого сільського господарства для підвищення родючості ґрунтів та зменшення забруднення вод та повітря;
  • управління відходами та їх утилізацію;
  • значення рівня життя та добробуту для сталого розвитку;
  • перспективні стратегії розвитку бізнесу;
  • важливість освіти жінок та гендерної рівності;
  • та ще багато іншого.

Але щоб добудувати центр, нам потрібна Ваша допомога. Беріть участь у кампанії "Цеглинка для майбутнього", подаруйте цеглинку Центру та увічніть своє ім'я на стінах Центру.

Дайте шанс майбутньому – подаруйте цеглинку Екоцентру!