Зниклі сторінки 404. Довгокрил | WWF ukraine

ДОВГОКРИЛ ЗВИЧАЙНИЙ

Miniopterus schreibersii

© Wild Wonders of Europe / Ingo Arndt / WWF

Цей середній за розмірами кажан - єдиний вид свого роду у фауні Європи - на початку XX століття був доволі чисельним в Україні. Онак, через нищення тварини людиною, руйнування її схованок, спелеотуризм, забруднення природного середовища пестицидами - довгокрила звичайного більше не можна зустріти в Україні. Востаннє в Україні його бачили в Закарпатській області у 1993 році, а в Криму він зник ще в 1947 році. І хоча, чисельність популяції кажана стабільна на Балканах і в Туреччині, на більшій частині ареалу ступінь падіння чисельності наближається до 30%.

Природоохоронний статус тварини в Україні - зниклий.
А отже, більше цієї тварини в Україні не існує.

Щороку у світі кількість популяцій хребетних тварин невідворотно зменшується. Сумну статистику фіксують експерти Всесвітнього фонду природи WWF, що кожні два роки публікує спеціальний звіт "Жива планета". Згідно з даними дослідження 2016 - за останні 40 років у світі більше не існує 81% популяцій прісноводних, 36% морських, 38% наземних хребетних тварин.​

Чи це зупиниться?

Дізнаємося вже за тиждень: 30 жовтня 2018 року будуть опубліковані нові результати "Живої планети" 2018.

Природі потрібна наша допомога. Долучайтеся до всесвітнього руху збереження дикої природи та її біорізноманіття. Почати можна із базових зелених звичок на щодень, а поки - приєднуйтеся до поширення інформації про види, які зникають, використовуючи хештег #ЖиваПланета2018.

І нехай сторінок "404" у дикій природі України стане менше.