Стажування для працівників ПЗФ в Австрії | WWF ukraine
Стажування для працівників ПЗФ в Австрії

Posted on 25 June 2019

Запрошуємо працівників природно-заповідних територій України (незалежно від органу управління) взяти участь у трьох паралельних навчальних семінарах літньої школи "Європейська Академія Парків" (ЄАП).
Семінари відбудуться з 15 до 21 липня 2019 року у місті Клагенфурт, Австрія. Кінцевий термін подачі заявки до участі — 30 червня.

Теми семінарів будуть наступними:

1. “Світова спадщина та сталий туризм”
Модуль присвячений вивченню туристичних правил та рекомендацій Конвенцій ЮНЕСКО і покликаний допомогти зрозуміти потенціал об'єктів світової спадщини. Учасники будуть вивчати інструменти, практичні заходи та підходи щодо сталого планування та управління туризмом.

2. "Екологічний моніторинг та інноваційні технології"
Модуль допоможе отримати підготовку з використанням новітніх технологічних нововведень для моніторингу дикої природи, а також у вивченні рослинності й типів оселищ та оцінці їхніх часових змін на основі дистанційного зондування. Учасники дізнаються, як застосовувати або налаштовувати смартфони, планшети та безпілотники до їхніх конкретних потреб.

3. “Транскордонні території та ефективний менеджмент”
Модуль зосереджений на пошуках шляхів ефективної співпраці, спільних підходів, правових аспектів, вирішенні проблем міжкультурної комунікації. Учасники більше дізнаються про наявні моделі співпраці та практичні переваги сучасних рекомендацій, зокрема МСОП щодо транскордонної співпраці.

Проект покриває витрати на переліт, проживання, добові, реєстраційний внесок для Європейської Академії Парків, страхування, міські подорожі та придбання спеціалізованої літератури. Окрім семінарів, для учасників передбачені екскурсії.

Для участі в одному модулі буде відібрано по 3 кандидати/ кандидатки.

Вимоги до кандидатів/-ок:
• бути працівником природно-заповідної території України (незалежно від органу управління);
• мати хороший рівень володіння англійською мовою (спроможний вести професійну розмову);
• працювати в управлінні або науково-дослідних відділах охоронної території (що дозволяє кандидатам застосовувати отримані знання).

Для участі у відборі потрібно подати наступні документи англійською мовою:
1. Супровідний лист та резюме CV (до 2 сторінок);
2.  Опис природоохоронної конфліктної ситуації на території заявника, яку він/вона хотіли б розв’язати (1 сторінка);
3. Додаткові матеріали (за бажанням заявника).
Пам'ятайте також про наявність відповідних документів для потенційної подорожі за кордон.

Заявки від кандидатів, які не є працівниками природо-заповідних територій України та/або подані не англійською мовою, або подані після кінцевого терміну прийняття документів будуть автоматично відхилені.

Заявки будуть оцінюватися за наступними критеріями: знання англійської мови, відповідність обраного семінару професійним обов’язкам заявника, загальна компетентність/особистий потенціал та ін.

Оголошення результатів буде зроблено на початку липня. Документи/інформацію необхідно надіслати електронною поштою на prots@snpa.in.ua.

Стажування проводиться в рамках проекту “Підтримка природно-заповідних територій в Україні”, що реалізується у рамках німецької фінансової співпраці та фінансується KFW банком розвитку. Проект впроваджується Міністерством екології та природних ресурсів (МЕПР) України (консультантом реалізації проекту є компанія AHT GROUP AG (АГТ) у співпраці з WWF в Україні, Франкфуртським зоологічним товариством (FZS) та Українським товариством охорони птахів (USPB)).
Один з семінарів допоможе отримати підготовку з використанням новітніх технологічних нововведень для моніторингу дикої природи