Фотоконкурс «Вікі любить Землю» | WWF ukraine
Фотоконкурс «Вікі любить Землю»

Posted on 24 May 2017

Запрошуємо взяти участь
Конкурс покликаний  зібрати якісні вільноліцензовані світлини якомога більшої кількості пам’яток природи у Вікісховищі і сприяти охороні природи через популяризацію інформації про пам’ятки природи.

Ідея «Вікі любить Землю» виникла у 2012 році як логічне доповнення до успішного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки», присвяченого історичним та культурним пам’яткам. Цю ідею вперше втілили в Україні у травні 2013 року. У 2014 році аналогічнй фотоконкурс вже проводило 16 країн світу, у 2015 – понад 25, у 2016 році конкурс проходив у 24 країнах, у 2017 році очікується участь 26 країн!

За чотири роки «Вікі любить Землю» в Україні перетворився на рух небайдужих до природоохоронної справи та фотофіксації об’єктів природно-заповідного фонду. Учасники діляться світлинами невідомих для широкого загалу місцин, де охороняється природа, завантажують під вільною ліцензією у Вікісховище, ілюструють ними статті у Вікіпедії та інших проектах. За 2013-2016 роки учасники сфотографували 2962 об’єктів природно-заповідного фонду України, загалом зібрано понад 47 тис. фотографій. Але ще близько 70% об’єктів, зазначених у конкурсних списках не мають фотографій для Вікіпедії та вікіпроектів.

Участь у конкурсі є вільною та відкритою як для професійних фотографів, так і для любителів. Протягом травня всі охочі можуть подати фотографії власного авторства, зроблені у будь-який період часу і завантажені протягом визначеного періоду часу у Вікісховище.

За результатами оцінок журі буде визначено переможців основних номінацій — «Найкраще фото», «Найбільша кількість сфотографованих об’єктів», а також у кількох спецномінаціях. Автори найкращих світлин та чисельних внесків будуть нагороджені цінними призами.

Фотографії за всі роки конкурсу знаходяться у вільному доступі, ви можете переглянути їх і використати на умовах вільної ліцензії CC BY-SA 4.0.

Організатори відкриті до партнерства та співпраці в рамках конкурсу. Пишіть на wle@wikimedia.in.ua

Вікі любить Землю