Новий фотоконкурс! | WWF ukraine
Новий фотоконкурс!

Posted on 22 April 2014

Фотографуйте заповідники України та перемагайте!
Всесвітній фонд природи в Україні підтримує проведення Міжнародного фотоконкурсу пам’яток природи «Вікі любить Землю», який стартує 1 травня. Конкурс має на меті поширення вільних знань про природний спадок Землі та формування дбайливого ставлення до природи та захисту навколишнього середовища.

Конкурс триватиме до 31 травня 2014 р. В ньому візьмуть участь 19 країн. Після завершення конкурсу відбудеться фотовиставка найкращих робіт.

Організатором та ініціатором міжнародного проекту є ГО «Вікімедіа Україна». Саме в Україні було вперше проведено фотоконкурс у 2013 році. Наразі українське представництво Фонду Вікімедіа координує зусилля інших країн з проведення цього конкурсу.

Під час всеукраїнського конкурсу «Вікі любить Землю» до Вікісховища (Wikimedia Commons) було завантажено 11 000 фотографій. Свої роботи надіслали більше 380 людей.

У фотоконкурсі беруть участь фотографії об’єктів природо-заповідного фонду країн-учасниць. Перелік українських об'єктів Ви можете переглянути тут. Головною метою проекту організатори вбачають збір якнайбільшої кількості світлин з зображеннями найкрасивіших куточків України, ліцензування та можливість їх використання в усіх проектах, які проводить Вікіпедія. «Вікімедіа Україна» дбає про збереження природного різноманіття, прагне розвивати в людях любов та повагу до природи рідного краю.

«Такі фотоконкурси привертають увагу наших людей до надзвичайної краси української природи. Це сприяє більш дбайливому ставленню до навколишнього середовища, повазі до тварин і рослин, усвідомленню необхідності захищати нашу природу. Ми повинні зробити все можливе, щоб наші діти та онуки мали змогу насолоджуватися та пишатися красою нашої країни», - вважає Катерина Куракіна, менеджер зі зв’язків з громадськістю Всесвітнього фонду природи WWF в Україні.

У 2014 році фотоконкурс «Вікі любить Землю» проводиться у два етапи: на національному та міжнародному рівнях. До 15 червня 2014 року стануть відомі переможці у кожній з країн-учасниць. В Україні є 2 номінації: найкращі фото за вибором журі та найбільша кількість пам’яток, надісланих одним автором. Журі складатиметься з відомих імен у сфері журналістики, фотографії, мистецтва, природозахисної сфери. Журі обере 10 кращих фотографій конкурсу та окремо краще фото по кожному з регіонів України.

Переможці міжнародного етапу будуть відомі вже 25 червня 2014. Церемонія нагородження проходитиме в Києві, Україна.

Після завантаження на Вікісховище усі фотографії набувають вільної ліцензії Creative Commons, яка передбачає вільне використання за умови посилання на автора та джерело.

Участь у конкурсі є вільною та відкритою як для професійних фотографів, так і для любителів. Обов’язковою умовою є власне авторство представлених фотографій та завантаження їх протягом травня 2014 року.

За додатковою інформацією звертайтеся:
  • Альона Зубченко, координатор проекту: (096) 506-55-88, 5065588@gmail.com
  • Наталія Тимків, виконавчий директор ГО «Вікімедіа Україна»: (096) 150 32 91, attolippip@gmail.com
У фотоконкурсі беруть участь фотографії об’єктів природо-заповідного фонду України.
© Wikimedia Commons
Роботи можна завантажувати з 1 до 31 травня 2014 року.
© Wikimedia Commons
Ви можете перемогти не тільки в Україні, але й на міжнародному рівні.
© Wikimedia Commons
Не важливо, любитель Ви чи професіонал! Шанси у всіх рівні!